وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِى عَنِّى فَإِنِّى قَرِيبٌ‌ۖ أُجِيبُ دَعۡوَةَ ٱلدَّاعِ إِذَا دَعَانِ‌ۖ فَلۡيَسۡتَجِيبُواْ لِى وَلۡيُؤۡمِنُواْ بِى لَعَلَّهُمۡ يَرۡشُدُونَ-١٨٦
''And when My servants question thee concerning Me, then surely I am nigh. I answer the prayer of the suppliant when he crieth unto Me.
So let them hear My call and let them trust in Me, in order that they may be led aright.(186)-Al Baqarah''

''Kalau bukan Allah siapalah kita?'' , ''Kalau bukan Allah apalah kita'' . ''Kalau bukan Allah musnahlah kita'' ~Allah,Allah,Allah,Allah~

Friday, 28 October 2011

Tak Seperti yang diBayangkan~

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Alhamdulilah tepat Jam 11a.m waktu Malaysia,maka telah hilanglah segala ketensionan dan kesetressan pelajar2 form 4 Sekolah Jais..

''SMA tu senang tak ? ''


''Banyaknye nak hafal -__- ''


'' Nak pindah sekolah lah..Tak nak SMA semua arab language je ''


'' Macam mana aku nak hafal ni ? Otak aku dah la macam siput jalan je ''

Huhu..Ye.SMA kesimpulannya TAK SUSAH macam yang kamu kamu bayangkan.Tak percaya ? Try la..Sape hafal dapat jawab tak hafal SENYUM je lah masa jumpa kertas.

''Dalam dunia ni ade ke yang senang ? ''


''Belajar pernah ke senang ? ''

Kalau tak usaha tak dela senangnye kan ?Ingat lagi masa form 1 tengok senior ambil slip SMA.Masa tu still blur2..SMA ? Macam menarik..Waktu tu pantas kan.Sekarang giliran kami pula yang menghadapinya.Alhamdulilah,sepanjang imtihan Allah permudahkan..Ketakutan itu dapat dihilangkan dengan solat,ngaji dan banyakkan doa..Jadi buat junior2 form 3 jangan lepaskan SMA ni.Rugi tak ambil..Percaya la tak susah macam yang kamu kamu sangka..Sambil kite kejar akhirat kita dapat dunia.By SMA kita sebenarnya sedang dekatkan diri kita dengan Allah.Kita sedang mengenalNya dengan lebih.Selamat berjaya buat semua sambil tunggu keputusan yang bakal keluar,jangan lalaikan diri kita dengan korea,facebook atau ape2 yang berkaitan.

''Andai hati ini kosong dan lalai,maka tidak ada lagi rasa nikmat untuk beribadah kepada Allah,Tidak ada lagi rasa takut dan sayang kepadaNya''

Wallahualam

Nota Comel : Sangat2 rindu dengan mekah dan madinah..O Allah,I am waiting for the call~Pergi lagi sekali pon jadilah sebelum buat haji..Rindu rindu sangat sangat

No comments:

Post a Comment