وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِى عَنِّى فَإِنِّى قَرِيبٌ‌ۖ أُجِيبُ دَعۡوَةَ ٱلدَّاعِ إِذَا دَعَانِ‌ۖ فَلۡيَسۡتَجِيبُواْ لِى وَلۡيُؤۡمِنُواْ بِى لَعَلَّهُمۡ يَرۡشُدُونَ-١٨٦
''And when My servants question thee concerning Me, then surely I am nigh. I answer the prayer of the suppliant when he crieth unto Me.
So let them hear My call and let them trust in Me, in order that they may be led aright.(186)-Al Baqarah''

''Kalau bukan Allah siapalah kita?'' , ''Kalau bukan Allah apalah kita'' . ''Kalau bukan Allah musnahlah kita'' ~Allah,Allah,Allah,Allah~

Monday, 30 May 2011

New One

Assalanualaikum warahmatullah..

Akhirnye..siap juga blog ni..semata2 untuk nk sharing ngan semua2 orang..Maka saya perlu merajinkan diri..:D
 Actually.by blog ni antare tempat2 nk sebarkan dakwah,kongsi ilmu..Even ilmu tak banyak..sekurang2 nye kongsi..Macam Rasulullah s.a.w cakap

' Sampaikan kepadaku walaupun sepotong ayat '

Jadinya,dengan ini saya menyahut seruan Rasulullah dan mengajak anda semua sama2 menyahut seruan yang sama.Jom2!!.;):)..

Blog yang dulu yang ni www.pedambasyurga.blogspot.com. Jadi sape2 yang follow blog tu meh tuka tempat pi blog sini pulak.Penulis masih sama.Tak de yang beruba kecuali jika kedaan yang menyuruh maka akan berubah la diri ini.

Sebelum tu,meh saya bukak kisah nape buat blog baru.Sebenarnye macam ni.Blog saye yang dulu tu die macam tak rasmi buat.Kire macam orang indon datang malaysia tak de pasport.Jadi polis tahan la kan,Same la macam blog ni.Apabila buat dengan tak rasmi main masok je.Tuan yang pegang blog ni die tahan la.Dah buat sendiri,sendiri tanggung.Ape pon..selamat melihat2 blog ni.Sila tegur salah saya.

Wallahualam.

No comments:

Post a Comment