وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِى عَنِّى فَإِنِّى قَرِيبٌ‌ۖ أُجِيبُ دَعۡوَةَ ٱلدَّاعِ إِذَا دَعَانِ‌ۖ فَلۡيَسۡتَجِيبُواْ لِى وَلۡيُؤۡمِنُواْ بِى لَعَلَّهُمۡ يَرۡشُدُونَ-١٨٦
''And when My servants question thee concerning Me, then surely I am nigh. I answer the prayer of the suppliant when he crieth unto Me.
So let them hear My call and let them trust in Me, in order that they may be led aright.(186)-Al Baqarah''

''Kalau bukan Allah siapalah kita?'' , ''Kalau bukan Allah apalah kita'' . ''Kalau bukan Allah musnahlah kita'' ~Allah,Allah,Allah,Allah~

Monday, 14 November 2011

Nadwah Kepimpinan II ~

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Ok,entry ini diri ini akan ceritakan serba sikit pasal nadwah kepimpinan yang dah berlaku..BEST !!

Tarikh : 11-13 Nov
Tempat : Kem Mega Kristal Kuala Selangor
Aim : Pimpinan sekolah 2012 :)
Mereka : Ust Acap,Ust Khairul,Ust Mursyid,Ust Ali,Ust Fauzi,K Mai,K Farah,(yang takda nama minta maaf lupe nama anda.Tapi apepon syukran sangat :) )

Aktiviti  Yang best dan mencabar

KEMBARA MALAM 

ehem..ok biase la nama kembara kembara ni paham la sendiri.Naik bukit pukul 12 malam sampai 2 pagi.Pengajaran yang dapat ''setiap masa kita perlukan pertolongan Allah.Tapi yang sedihnya kita akan ingat Allah waktu susah je ''

''Jangan jadi pemimpin yang SOMBONG ''


Game CAWAN DAN GETAH

Suka game ni.Saya sebagai panglima anda ABABIL sangat berbangga dengan kerjasama yang diberikan.Even kalah,tapi semangat anda semua memang sangat suka la.Jarang pergi pogram jumpa semangat macam ni

Game 3 Sepuluh

Lagi sekali saya sebagai panglima anda ABABIL sangat terharu dengan semangat,fokus dan dengar cakap panglima ni.Even minta maaf ada yang terpaksa pijak kaki sampai sakit,ada yang kaki memang dah tak boleh gerak.Alhamdulilah nampkanya semua nak tuntut menang sebab kalah gama cawan dan getah

Kesimpulan yang dapat daripada 2 Game atas ni

Tak sangka semua mainkan peranan dan sangat beri kerjasama.Semangat semua memang sangat terharu la.Maaf andai tak mampu menjadi panglima yang baik.Yang penting nak jadi pemimpin harus ada 'KOMUNIKASI' antara pemimpin dan orang yang kita pimpin.Harus ada sikap 'TEGAS' dan 'PENDIRIAN TETAP'

Muhasabah di pagi,malam, dan petang

Suka part ni.Banyak input yang dapat.Air mata mengalir muhasabah diri yang lemah.Kerana hidup kita memerlukan pertolongan dan kekuatan daripada Allah.Ingat balik apa yang orang2 penting dalam hidup kita dah kasi kepada kita

Conclusion

Sangat suka dan rindu nadwah kepimpinan ni.Tak sabar nak jumpa tahun depan.Suka tengok pelbagai reaksi semua waktu LDK.Semua semangat dan komunikasi anda hebat!Kerjasama,Ingat mengigatkan semua yang anda berikan waktu nadwah adalah memories.

Syukran Allah.Diri ini yakin dan percaya Nadwah ini adalah tempat ketanangan dan muhadabah yang KAU berikan.
Syukran kepada ABABIL..Sama2 ingat Motto team kita..:)
Syukran pada semua..BEST2!!
Semoga kita semua pemimpin akan berjaya melaksanakan apa yang kita harapakn dan sama2 istiqomah dengan ilmu yang dapat.InsyaAllah.

''Selama kita hidup perjuangan kita penat lelah kita biar memberi manfaat kepada manusia ''
''Kita beri dulu pada orang,akan datang kita akan terima apa yang kita lakukan''
''Syurga itu manis.Tapi tak mudah untuk kita menetap di dalamnya''
''Mujadah itu pahit kerana syurga itu manis''

''Pemimpin yang terbaik apabila berseorangan dia menangis merintih mengenang dosa pada Allah''


Wallahualam

Nota Comal : Tiba2 ada orang tegur time tengah jalan.Excited jumpa abang2 fesi dan kakak yang da lama tak jumpa :)Next pencarian fesi untuk gempaq dan akan terus bersambung dengan menuju padaMu ya Robb.Semoga dipermudah segala urusan dalam membagunkan ISLAM~

No comments:

Post a Comment